Ruotsissa vierailevia kehoitetaan koronavirustestiin matalalla kynnyksellä – tartuntariski on suuri

Matkailu · Terhi Piiroinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on kehottanut Ruotsissa tiuhaan tahtiin vierailevia hakeutumaan koronavirustesteihin matalalla kynnyksellä. Syynä on naapurimaan suuret tartuntatilastot. Ruotsiin ei kannata tehdä vapaa-ajan matkoja.

Monet kuitenkin käyvät Ruotsin puolella töissä etenkin Pohjois-Suomesta. Pohjois-Ruotsissa todetut koronatartunnat ovat aiheuttaneet huolta tartuntaketjujen leviämisestä myös Suomen puolelle. Esimerkiksi Jällivaaran alueella käy töissä vajaa 3.000 suomalaista.

– Koronavirustartuntojen nopea toteaminen on tärkeää, jotta mahdolliset tartunnat voidaan tunnistaa ja tauti ei pääse leviämään. Jokaisen, jolla on vähänkään koronatartuntaan sopivia oireita, kannattaa hakeutua testiin erittäin matalalla kynnyksellä, sanoo THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.