Nyt se tapahtui: Kanye West ilmoitti asettuvansa presidenttiehdokkaaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Räppäri Kanye West on jo vuosien ajan vihjaillut asettuvansa tulevaisuudessa ehdolle Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa. Nyt tähti vaikuttaa tehneen vihjauksista todellisuutta, ainakin Twitterissä. West jakoi sunnuntaina twiitin, jossa hän kirjoitti asettuvansa ehdolle vuoden 2020 presidentinvaaleissa.

Tiedossa ei edes ole, mitä puoluetta poliittisena tuuliviirinä tunnettu tähti suunnittelisi edustavansa. Hän sai kuitenkin täyden tuen ainakin Tesla-miljardööri Elon Muskilta.

– Meidän täytyy nyt tehdä todellisuutta Amerikan lupauksesta luottamalla Jumalaan, yhdistämällä visiomme ja rakentamalla tulevaisuuttamme. Olen ehdolla Yhdysvaltojen presidentiksi!, Kanye West twiittasi.

Kanye Westin ehdokkuuden todenperäisyys herätti runsaasti keskustelua, ja osa faneista epäilikin sen olevan pelkkä julkisuustempaus. Yhdysvaltojen liittovaltion vaalikomission, FEC:n tietokannasta löytyy Forbes-sivuston mukaan toistaiseksi vain maan vihreän puolueen Kanye Deez Nutz West -nimellä esiintyvä kandidaatti, joka ei suurella todennäköisyydellä ole oikea Kanye West. Räppäri ilmoitti taannoin julkaisevansa uuden God’s Country -albumin, josta hän tarjoili esimakua Wash Us in the Blood -kappaleen muodossa.