Kissa pelasti vanhuksen hengen – sankarilemmikki palkittiin ruokalahjalla

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lemmikkikissa on päätynyt pelastamaan vanhuksen varmalta kuolemalta Japanissa. Sankariksi viranomaisten toimesta julistettu kissa on sittemmin palkittu hyvästä teostaan. Toyaman kaupungissa asuva 77-vuotias Wamaguchi Akimi oli ihmetellyt naapurinsa Koko-kissaa, joka tuijotti hänen kotinsa läheistä ojaa.

Vilkaistessaan itsekin ojaan hän huomasi miehen makaamassa selällään 15 senttiä syvässä vedessä. Uhri pelastettiin kanaalista Akimin tyttären ja Kokon omistajien toimesta. Vanhus selvisi onnettomuudesta naarmuin, mutta viranomaisten mukaan tilanne olisi voinut muuttua hengenvaaralliseksi mikäli häntä ei olisi pelastettu kanaalista nopeasti.

Koko palkittiin paikaillisen poliisilaitoksen toimesta suosikkiruoallaan, bonito-kalan makuisella kissaruoalla. Myös vanhuksen ojasta nostaneet ihmiset palkittiin Vice-lehden mukaan kiitoskirjein.