Brasilian presidentti vähätteli koronaviruksen uhkaa – nyt hänellä todettiin tartunta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on toistuvasti vähätellyt koronavituksen uhkaa ja vastustanut toimenpiteitä, joilla sen leviämistä on pyritty rajoittamaan. Nyt hänellä itsellään on todettu virustartunta.

Bolsonaro paljasti testituloksen tv-haastattelussa tiistaina. Presidentin kertoo koronan oireiden alkaneen hänellä sunnuntaina, ja niiden pahentuessa hänelle tehtiin virustesti maanantaina. Bolsonaron mukaan kuume on sittemmin laskenut, uutisoi BBC.

Riskiryhmään kuuluva 65-vuotias presidentti kertoo saaneensa Donald Trumpin hehkuttamaa hydroksiklorokiinia taudin hoitoon. Vielä huhtikuussa Bolsonaro vähätteli koronavirusta ja kertoi, ettei usko taudin leviävän pahasti Brasiliassa maan trooppisen ilmapiirin vuoksi. Brasiliassa on sittemmin vahvistettu yli 1,6 miljoonaa koronatartuntaa ja yli 66 000 siihen liittyvää kuolemantapausta.