Facebook Messenger ja Whatsapp ovat yhdistymässä

Digi · Tim Isokivi

Facebook omistaa kaksi suosituimpiin lukeutuvaa pikaviestisovellusta, Messengerin ja Whatsappin. Nyt sovelluksia ollaan tuoreen paljastuksen mukaan yhdistämässä.

Teknologiajätin kerrotaan parhaillaan kokeilevan uudistusta joka mahdollistaisi viestittelyn Whatsappin ja Facebook Messengerin välillä. Käyttäjien ei siis enää tarvitsisi esimerkiksi vaihtaa sovellusta keskustellakseen ystävän kanssa, joka käyttää ainoastaan Whatsappia tai Messengeriä. Tiedossa ei ole, voisiko alustariippumattomuuden halutessaan kytkeä pois.

Luotettavana pidetyn WABetaInfo-sivuston mukaan Messengeristä löytyy nykyään koodi, mikä viittaa Facebookin työstävän sovellukseen WhatsApp-tietojen säilömiseen tarkoitettua tietokantaa. Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg ilmoitti jo viime vuonna yhtiön kaavailevan pikaviestisovellusten yhdistämistä. Facebookin ja Whatsappin lisäksi yhtiö omistaa myös suositun kuva-, video ja viestisovellus Instagramin.