Dramaattinen video – pienkoneen tavaraluukku aukesi kesken lennon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pienkoneella lentämässä ollut pariskunta on joutunut veret seisauttavaan tilanteeseen ilmassa. Tavaratilan luukun aukeamisen myötä kone oli vaarassa syöksyä alas.

Koneen ohjaamon kameran ikuistama välikohtaus tapahtui Steve Le Vanin lentäessä vaimonsa kanssa Iso-Britannian Wiltshiressä. Tavaratilan luukku irtosi yllättäen ja juuttui pudotessaan kiinni lentokoneen korkeusvakaimeen. Tämä puolestaan vaikutti koneen ohjausjärjestelmään.

Le Van laskemaan koneen korkeutta 90 metrin minuuttivauhdilla. Hän kuitenkin onnistui lopulta laskeutumaan turvallisesti maahan tyhjälle pellolle. Pelottavan tilanteen päätteeksi Le Vanin vaimo ei voinut kuin vitsailla, kuinka epäonnista olisi ollut mikäli he olisivat törmänneet lähellä sijainneisiin bajamajoihin.