Poliisi: Pakastimen toimitus väärään osoitteeseen ei ole syy soittaa hätänumeroon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hätänumeroihin soitetaan paitsi todellisten hädän hetkillä, myös mitä erikoisemmista turhista syistä. Nyt viranomaiset ovat jälleen joutuneet muistuttamaan ihmisiä siitä, mitkä eivät ole hyviä syitä ottaa yhteyttä hätäkeskukseen.

Iso-Britannian West Yorkshiren poliisi paljasti Twitterissä saaneensa soiton asiakkaan tilaaman pakastimen päädyttyä väärään osoitteeseen. Poliisin mukaan kyseessä ei ole riittävä syy ottaa yhteyttä hätänumeroon. Turhat soitot kuormittavat hätäkeskusta sekä viranomaisia ja vievät pahimmillaan resursseja todelliseen hätään joutuneiden pelastamisesta.

– Jos pakastimesi on toimitettu vahingossa väärään osoitteeseen, ei kyseessä ole poliisiasia. Se ei myöskään ole hälytyskeskuksen ongelma, West Yorkshiren poliisi twiittasi.