Vaatteiden solmuvärjääminen onnistuu kotona – jopa vihanneksilla

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Solmuvärjätyt vaatteet ovat alkaneet toden teolla näkyä niin katukuvassa kuin sosiaalisessa mediassakin tänä kesänä. Etenkin viime viikkojen aikana solmuvärjättyjä paitoja, housuja ja oloasusettejä on alkanut näkymään tunnettujen julkkisten päällä.

Batiikki on värjäystekniikka, jolla värjätään puuvillaa ja silkkiä. Yleensä värjäämiseen tarvitaan juuri siihen tarkoitettuja värejä ja kiinnitysainetta. Nyt videolla esitellään kuitenkin yksi vaihtoehtoinen tapa, jossa värjäämiseen käytetäänkin vihanneksia ja mausteita.

YouTube-videolla Lindsay kokeilee vaatteiden värjäämistä punakaalin, punajuuren ja maustekurkuman avulla. Aluksi nainen irrottaa mausteesta ja vihanneksista väriä keittämällä niitä vedessä. Punakaalista saatu liemi on violettia, mutta se muuttuu ruokasoodan avulla kuitenkin siniseksi.

Lindsay värjää vaatteet ja antaa värin imeytyä seuraavaan päivään saakka. Kaikista vaatteista ei tullut aivan sellaisia kuin nainen oli odottanut. Takki ja hattu kuitenkin värjäytyivät onnistuneimmin. Värjääminen onnistui parhaiten punajuurella ja kurkumalla, mutta punakaalin sininen sävy haalistui pois lähes kokonaan.