Kilpikonna Jonathan on maailman vanhin tunnetuin maalla elävä olento – ikää 188 vuotta!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saint Helenan saarella eteläisellä Atlantilla asuva elää Jonathan, kunnioitettavan 188 vuoden iän saavuttanut kilpikonna. Kyseessä on maailman vanhin tunnettu maalla elävä olento.

Aldabranjättiläiskilpikonna syntyi vuoden 1832 tienoilla, joskaan sen tarkka syntymäaika ei ole selvillä. Se tuotiin Seychelleiltä Saint Helenaan vuonna 1882 kolmen muun kilpikonnan kanssa. Paikallisen kuvernöörin kodin pihalla pääasiassa aikaa viettävä Joanthan kuuluu virallisesti Saint Helenan valtiolle.

Jonathanin elinaikana on ehtinyt tapahtua paljon, sillä se on syntynyt esimerkiksi ennen ensimmäistä ihmisestä otettua valokuvaa ja ennen ensimmäistä hehkulamppua. Vanhenemisen myötä Jonathan on Mental Floss -sivuston mukaan miltei täysin sokea ja vaikuttaa menettäneen myös hajuaistinsa. Elämänintoaan se ei kuitenkaan ole menettänyt, sillä se harrastaa edelleenkin usein seksiä Emma- ja Fred-nimisten kilpikonnaystäviensä kanssa.