Valtava pikaruokatilaus johdatti poliisit laittomiin koronabileisiin – juhlijoille kymmenien tuhansien sakot

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Suomessa koronarajoituksia on jo purettu kesän aikana, mutta lukuisissa maissa tilanne on edelleen toinen. Esimerkiksi Australiassa kokoontumista ja juhlista on edelleen rajoitettu rankalla kädellä.

Melbournessa järjestetyt salaiset ja rajoitusten vastaiset juhlat päättyivät viikonloppuna pikaruokatilauksen ansiosta. Kaksi henkilöä oli tilannut paikallisesta KFC-kanaravintolasta yhteensä 20 annosta. Tämä herätti samassa ravintolassa asioineiden ambulanssityöntekijöiden epäilyksen, ja he ilmoittivat asiasta polisiille.

Poliisit seurasivat valtavan määrän ruokaa tilanneiden autoa ja löysivät kaupunkipientalossa järjestetyt syntymäpäiväjuhlat. Juhlijat yrittivät The Guardian -lehden mukaan turhaan piilotella poliiseilta takapihalla, autotallissa ja sänkyjen alla. He joutuvat maksamaan sakkorangaistusta yhteensä jopa 26 000 australian dollarin, eli noin 16 000 euron sakkorangaistuksen koronarajoitusten rikkomisesta.