Jättimäinen asteroidi ohittaa Maan lähietäisyydeltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Potentiaalisesti vaaralliseksi kuvailtu asteroidi tulee ohittamaan maan lähietäisyydeltä Heinäkuun loppupuolella. 2020ND-nimisen taivaankappaleen pituus on 170 metriä. 2020ND ohittaa maapallon 24. heinäkuuta.

Se tulee Times Now -uutissivuston mukaan olemaan lähimmillään maata 0,034 astronomisen yksikön, eli noin viiden miljoonan kilometrin päässä. Asteroidin nopeus on hurjat 13,5 kilometriä sekunnissa.

Vaikka asteroidia on kuvailtu potentiaalisesti vaaralliseksi, ei pelkoa sen törmäämisestä maahan todennäköisesti ole. Kyseessä on yleisnimitys alle 0,05 astronomisen yksikön päähän Maasta saapuville kappaleille, jotka saattaisivat planeettaan törmätessään aiheuttaa laajamittaista tuhoa. 2020ND ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole törmäyskurssilla Maan kanssa.