Poliisille neljän vuoden vankeustuomio – pakotti kodittoman nuolemaan pisoaaria

Ohhoh! · Tim Isokivi

Entinen poliisi on tuomittu neljäksi vuodeksi vankilaan järkyttävän teon seurauksena. Havaijin Honolulussa asuva John Rabago oli pakottanut kodittoman miehen nuolemaan wc-tilojen pisoaaria.

Rabago ja toinen poliisi olivat löytäneet julkisesti vessasta sinne majoittuneen miehen. Rabago oli uhannut hakata miehen ja työntää tämän kasvot vessanpönttöön mikäli hän ei tottelisi. Tämän jälkeen hän oli tarttunut mieheen ja pakottanut tämän pysymään polvillaan kunnes mies suostui nuolemaan pisoaaria, uutisoi ABC News.

Rabago myönsi oikeudessa syyllisyytensä tekoon. Tuomari Leslie Kobayashin mukaan poliisi riisti kodittomalta hänen ainoan omaisuutensa, hänen ihmisarvonsa. Tilannetta sivusta seurannut poliisi Reginald Ramones odottaa myös tuomiota tapauksen tiimoilta, sillä hän ei ollut ilmoittanut viranomaisille työtoverinsa tekemästä kansalaisoikeuksien rikkomisesta.