Kate Hudson esitteli videolla – näin taittelee hengitysmaskin itselleen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Itse tehdyt maskit eivät suojaa koronavirukselta, mutta siitä huolimatta moni haluaa tehdä hengitysteilleen jonkinlaisen suojaimen ajatellessaan, että se on kuitenkin parempi kuin ei mitään. Nyt näyttelijä Kate Hudson näytti miten hän on oppinut taittelemaan hengityssuojaimen huivista.

Julkaisemallaan videolla Hollywood-tähti Kate Hudson näyttää miten kätevä hengityssuojain syntyy pienen huivin ja kahden hiuslenkin avulla. Tähti itsekin tiedostaa sen, että huivi ei anna täydellistä suojaa. Hänen lääkärituttavansa myös kehotti naista muistuttamaan videollaan, että tällaisia itse tehtyjä kankaisia hengityssuojia käytettäessä on hyvin tärkeää, että ne menevät jokaisen käyttökerran jälkeen pesuun, koska muuten niistä voi olla jopa haittaa.

Kotikutoiset maskit eivät suojaa koronavirukselta, mutta ne voivat kuitenkin suojata muita ihmisiä ja estää heitä saamasta tartuntaa henkilön omien hengitystie-eritteiden ja pisaroiden tarttuessa ensisijaisesti kankaaseen. Paras tapa koronavirukselta suojautumiseen ja muiden ihmisten tartuttamisen välttämiseen on kuitenkin edelleen pysyä kotona.