Olympiatason taitoluistelija kuoli traagisesti 20-vuotiaana – putosi kerrostalon ikkunasta

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2018 talviolympialaisissa Australiaa edustanut taitoluistelija Jekaterina Aleksandrovskaja on kuollut. Hän oli menehtyessään vasta 20-vuotias.

Aleksandrovskajan uutisoidaan kuolleen pudottuaan kuudennen kerroksen ikkunasta Moskovassa. Kuolemaa epäillään itsemurhaksi, sillä The Wrap -sivuston mukaan hän jätti jälkeensä siihen viittaavan viestin.

Venäläissyntyinen Aleksandrovskaja sai Australian kansalaisuuden vuonna 2017. Hän voitti taitoluistelun juniorimaailmanmestaruuden yhdessä luisteluparinsa Harley Windsorin kanssa saman vuonna. Vuoden 2018 olympialaisissa hän jäi vaille mitaleita.

Jekaterina Aleksandrovskajan tavoitteena oli edustaa Australiaa Windsorin kanssa jälleen vuoden 2022 talviolympialaisissa. Hän joutui kuitenkin lopettamaan taitoluistelu-uransa aikaisemmin tänä vuonna epilepsiadiagnoosin vuoksi. Epilepsian lisäksi hänen kerrotaan sairastaneen masennusta.