Musiikkimoguli: ”Musiikkiteollisuus on mennyttä, jos Drake ryhtyy itsenäiseksi artistiksi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

2010-luvun menestyksekkäimpiin artisteihin lukeutuvan räppäri Draken levytyssopimus Cash Money -yhtiöllä on päättymässä. Tähden tulevilla valinnoilla saattaa olla merkittävä vaikutus koko musiikkiteollisuuteen, ainakin mikäli pitkän linjan musiikkimoguli Steve Stouteen on uskominen.

Cash Money -sopimuksen päättymisen myötä Drake saattaa päättää jatkaa uraansa itsenäisenä artistina sen sijaan, että hän siirtyisi uuden levy-yhtiön siiven alle. Sony Music Entertainment ja Interscope Geffen A&M Records -yhtiöille työskennelleen Steve Stouten mukaan tämä saattaisi jopa johtaa koko nykymuotoisen musiikkiteollisuuden päättymiseen.

– Jos Drake jakaisi Instagramiin kuvan uudesta albumistaan linkin kera ja olisi täysin itsenäinen artisti, hän tienaisi 10 miljoonaa dollaria viikossa 60 v*tun viikon ajan, Stoute kuvaili SelectCon-konferenssissa.

– Musiikkiteollisuus on mennyttä, mikäli Drake ryhtyy itsenäiseksi artistiksi, pitkän uran viihdeteollisuudessa tehnyt yrittäjä tiivisti viestinsä Variety-lehden mukaan.