Pienpanimoiden oluita maistellaan Helsingissä koronasta huolimatta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa valmistetaan koko maailman mittapuulla harvinaisen erinomaisia pienpanimotuotteita. Panimoyrittäjät ovat kuitenkin olleet todella pettyneitä, koska hallitus ei ole lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden enintään 5,5-prosenttisten pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille.

Nyt tuotteita on mahdollista testata Helsingin Rautatientorilla. Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuma järjestetään tällä viikolla lauantaihin asti ja ensi viikolla tiistaista lauantaihin kello 12:00 alkaen. Juomia tarjoilevat panimot vaihtuvat viikkojen välissä. Juomia voi nauttia puolille öin. Rautatientorilla on aidattu terassialue, johon otetaan enintään 950 ihmistä kerrallaan.

– Koronapandemia on iskenyt koko juoma-alaan ankaralla kädellä. Tarjoamme joukolle kotimaisia pieniä yrityksiä mahdollisuuden maistattaa ja myydä oluitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan Terassi kokoaa oluenystäviä yhteen turvallisesti ja vastuullisesti kymmenen päivän ajaksi, tapahtuman järjestäjä Pekka Kääriäinen Lammin Sahdista kertoo.