Miehen harvinainen sairaus – jaloista kasvoi jättimäiset ja epämuodostuneet

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Jeffrey Ortega sairastaa harvinaista Proteus-oireyhtymää, jossa miehen jalat ovat kasvaneet valtavan suuriksi. Ne ovat täynnä epämuodostumia ja käveleminen on kivuliasta. Hän on päättänyt hakea apua tohtori Brad Schaefferilta.

TLC on aloittanut uuden ohjelmasarjan nimeltään My Feet Are Killing Me- Sarjassa seurataan kivuliaiden tai kiusallisten jalkaongelmien kanssa kärsiviä. Yksi potilaista on avoimesti sosiaalisessa mediassa oireyhtymästään kertonut Jeffrey Ortega.

Ortegan jalat ovat suurimmat, mitä tohtori Brad Schaeffer on koskaan nähnyt. Hänen jalkojaan on leikattu 11 kertaa, mutta niistä ei ole ollut apua. Miehelle olisi pääasia, että hän pystyisi kävelemään ilman järkyttävää kipua. Hänelle on jopa suositeltu, että jalat amputoitaisiin, mutta Schaeffer ei suosittele sitä missään nimessä.

Tohtori konsultoi muita lääkäreitä ja ratkaisu löydetään erikoisvalmisteisista kengistä. Ortega saa pehmustetut jalkineet, jotka lievittävät kipua siinä määrin, että hän pääsee lopulta kävelemään, Meaww uutisoi.