Qantasin viimeinen Boeing 747 jätti jäähyväiset – lensi koskettavan kuvion ilmassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman turvallisimpiin lentoyhtiöihin lukeutuva australialainen Qantas päätti taannnoin luopua vuosikymmeniä palvelleesta Boeing 747 -laivastostaan, ja eilen oli viimein aika jättää jäähyväiset yhtiön viimeiselle yksilölle. Sydneystä noussut lentokone teki ensin kaupungin yllä kunniakierroksen, kunnes lähti Los Angelesin kautta kohti Yhdysvalloissa Mojaven autiomaassa sijaitsevaa lentokoneiden hautausmaata.

Sitä ennen lentäjä kuitenkin päätti lentää ilmassa kuvion, joka sai monet australialaiset huokaisemaan ihastuksesta. Perinteisen lentoyhtiön logossa hyppää Australiaan hyvin sopivasti kenguru, ja nyt lentokone lensi jäähyväistensä kunniaksi taivaalle kengurukuvion. Kuvio voitiin nähdä esimerkiksi lentokoneita seuraavassa Flightradar24-palvelussa, josta otetut kuvakaappaukset ovat nyt levinneet laajalle ja aiheuttaneet kovasti ihastusta ympäri maailmaa.

Kuva: Flightradar24