Poliisi paljasti hurjan luvun – näin paljon polkupyöriä Lounais-Suomessa varastetaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että alkuvuodesta on varastettu keskimääräisesti enemmän polkupyöriä kuin edellisvuosina. Kesän aikana varastettujen polkupyörien määrä on yli 500. Eniten polkupyöriä varastetaan Turusta.

– Useimmiten polkupyörä anastetaan ulkoa. Ilmoituksiin tehtyjen kirjausten mukaan ainoastaan noin joka kymmenes pyörä on tänä kesänä viety lukitusta sisätilasta, kuten pyöräkellarista. Satunnaisesti rikospaikalle jätetään pyörän eturengas tai muu osa, josta pyörä on ollut lukolla kiinnitettynä esimerkiksi pyörätelineeseen, kertoo rikosylikomisario Jussi Helesvirta Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Jopot ovat suosituimpia varkaiden kohteita. Polkupyöriä myydään eteenpäin osina. Poliisi kehottaakin kaikkia pyöränomistajia ottamaan polkupyörän runkonumeron ylös, koska se on usein ainoa asia, jolla pyörät voidaan tunnistaa varastetuiksi.

– Lisäksi pyörää kannattaa säilyttää lukitussa tilassa, ja siihen on hyvä hankkia riittävän tukeva lukko, ettei pyörän varastaminen käy liian helpoksi. Ja jos havaitsee merkkejä pyörävarkaudesta, pitää aina soittaa hätänumeroon, Helesvirta muistuttaa.