Tehoratsiat rattijuopoille alkoivat – kohteena varsinkin kesämökkiläiset

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poliisi valvoo rattijuopumuksia tehostetusti ensi viikon ajan, eli 27.7.–2.8. Kohteena ovat erityisesti Suomen suosituimmat kesämökkipaikkakunnat. Suurin osa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtui viime vuonna kesäkuukausien aikana.

Tyypillinen kesäkauden henkilövahinko-onnettomuus on tieltä suistuminen kovalla nopeudella taajama-alueen ulkopuolella. Alkoholiin liittyvät onnettomuudet tapahtuvat tyypillisesti kesäviikonloppujen aamuyön tunteina. Viime vuonna tehovalvonnassa jäi kiinni 115 rattijuoppoa.

Rattijuopumusrikosten määrä on kasvanut tänä vuonna 11 prosentilla viime vuoteen verrattuna. Etenkin huumausaineita nauttineiden rattijuoppojen määrä on kasvanut. Rattijuopumusrikoksia on ollut tammi-kesäkuun aikana yhteensä 10.265 kappaletta.