Sonic-elokuva nousi vaikeuksien kautta menestykseksi – rikkoi videopelielokuvien ennätyksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen elokuvateattereissa Sonic the Movie -nimellä nähtävä Sonic the Hedgehog perustuu Segan suosittuun pelisarjaan. Elokuva osoittautui jo ensi-iltaviikonloppunaan menestykseksi lippuluukulla. Sonic keräsi Yhdysvalloissa aiemmin keväällä yhden viikonlopun aikana 57 miljoonan dollarin lipputulot.

Elokuva nousi sen myötä kaikkien aikojen eniten Yhdysvalloissa ensi-iltaviikonloppuna tuottaneeksi videopeliin perustuvaksi elokuvaksi, uutisoi Deadline.

Sonic-elokuva kohahdutti viime vuonna ensimmäisen trailerinsa julkaisun myötä. Sen nimikkohahmon ulkonäkö joutui fanien tyrmäävän reaktion myötä uudelleen suunnittelupöydälle. Jim Carreyn, James Marsdenin ja Ben Schwartzin tähdittämästä elokuvasta odotettiin hittiä jo etukäteen, mutta koronaviruksen myötä elokuvateatterien sulkemiset ovat sittemmin tuottaneet elokuvalle ongelmia.