Fleetwood Macin perustajajäsen Peter Green on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rockin klassikkoyhtye Fleetwood Macin perustajiin kuulunut Peter Green on kuollut. Kitararvirtuoosi oli menehtyessään 73-vuotias.

Uutisen Greenin poismenosta paljasti hänen perheensä. Muusikko kuoli rauhallisesti nukkuessaan viikonloppuna, uutisoi BBC. Hänen kuolinsyytään ei ole toistaiseksi ilmoitettu.

Peter Green perusti Fleetwood Macin yhdessä rumpali Mick Fleetwoodin kanssa Lontoossa vuonna 1967. Kaksikko oli tavannut soittaessaan John Mayall & the Bluesbreakers -yhtyeessä, johon Green oli liittynyt Eric Claptonin paikkaajaksi. Kitaristi loi muun muassa Fleetwood Macin varhaisiin hitteihin lukeutuneet kappaleet Albatross ja Black Magic Woman.

Green erosi Fleetwood Macista vuonna 1970 kärsiessään mielenterveysongelmista. Hän jatkoi soittamista lukuisissa kokoonpanoissa, kuten Pori Jazz -festivaaleilla esiintyneessä Peter Green Splinter Group -yhtyeessä.