Kiinasta lähetyt mystiset siemenpaketit ihmetyttävät – viranomaiset varoittavat kylvämästä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisten yhdysvaltalaisten postilaatikoissa on viime viikkoina odottanut erikoinen yllätys. He ovat saaneet Kiinasta peräisin olevia paketteja, joita he eivät ole tilanneet.

Postitse lähetetyt paketit ovat sisältäneet tuntemattomia siemeniä. Toistaiseksi tiedossa ei ole, kuka lähetysten takana on. Asian selvittämistä ei helpota se, että kirjekuorten teksti on useissa tapauksissa kiinaa.

Yhdysvaltalaiset viranomaiset ovat varoittaneet kylvämästä siemeniä, sillä niiden pelätään kuuluvan paikallisille kasveille sekä eläimille haitallisille vieraslajeille. Pakettien saajia on myös kehotettu olemaan avaamatta siemenpusseja ja toimittamaan ne sen sijaan sellaisenaan viranomaisille, uutisoi CNN.

Mystisten pakettien on epäilty edustavan niin kutsuttua brushing-huijausta. Siinä postimyyntiyritykset lähettävät ihmisille heidän tilaamattaan halpoja rihkamaesineitä ja kirjoittavat heidän nimissään niistä positiivisia tuotearvosteluja. Tarkoituksena on nostaa asemaa ja näkyvyyttä Wishin ja Ebayn kaltaisissa verkkokaupoissa.

 

Today we received reports of people receiving seeds in the mail from China that they did not order. The seeds are sent…

Publiée par Washington State Department of Agriculture sur Samedi 25 juillet 2020