Virgin Galactic esitteli kaupallisen avaruusaluksen matkustamon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Virgin Galactic -yhtiön tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa kaupallisia avaruuslentoja turisteille. Nyt miljardööri Richard Bransonin perustama yhtiö on esitellyt avaruusaluksensa sisätiloja.

Virgin Galacticin tuoreissa kuvissa ja videoissa vilkaistaan VSS Unity -avaruusaluksen matkustamoon. Se sisältää kuusi erityisvalmisteista penkkiä, joiden vieressä sijaitsevista ikkunoista matkustajat voivat ihastella näkymiä. Heidän luvataan jopa voivan avata turvavyönsä leijuakseen matkustamossa painottomassa tilassa.

VSS Unityn matkustamon takaosassa on myös niin kutsuttu avaruuspeili, jonka kautta matkustajat voivat peilata itseään avaruudessa. Turistilennot maan ulkopuolelle eivät tule olemaan halpoja, sillä yksi lippu maksaa yli 210 000 euroa. The Guardian -lehden mukaan avaruuslennoille on kuitenkin ilmoittautunut jo 600 asiakasta ja vähintään 400 on ilmaissut kiinnostuksensa niistä.