Teinin uskomaton ennätys – ratkaisi Rubikin kuution hyppien samalla pomppukepillä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jotkut rikkovat ennätyksiä Rubikin kuution ratkomisessa, toiset pomppukepillä hyppimisessä. Eräs yhdysvaltalainen teini tuli tehneeksi molemmat samanaikaisesti.

Coloradon Boulderissa asuva Evan Blecher kertoo selailleensa Guinnessin ennätystenkirjaa huomatessaan, että Rubikin kuution ratkomiselle pomppukepillä hyppiessä on oma ennätyksensä. 14-vuotias päätti tavoitella sen rikkomisesta. Evan kertoo rikkoneensa ennätyksen jo toisella yrityksellään kotona harjoitellessa.

Evan onnistui lopulta rikkomaan ennätyksen myös videolla, joka lähetettiin todistuksena teosta Guinnessin tuomareiden tarkastettavaksi. Hän ratkaisi kuution 16 sekunnin ja 710 sadasosasekunnin ajassa. Aikaisempi ennätys oli 18 sekuntia ja 642 sadasosasekuntia.