Aitoon Kirkastusjuhlat järjestetään – päätähtinä Sanni ja Apulanta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronavirus peruutti valtaosan suomalaisen festarikesän tapahtumista, mutta muutamat festivaalit kuitenkin järjestetään elokuussa. Nyt on varmistunut, että maamme vanhin festivaali Aitoon Kirkastusjuhlat järjestetään poikkeusjärjestelyin kaksipäiväisenä 21. – 23. elokuuta.

138-vuotias festivaali ottaa tänä vuonna vain puolet tavallisesta asiakasmäärästä, eli 2 500 ihmistä. Koko festivaalialue on vain täysi-ikäisille tarkoitettua anniskelualuetta ja esiintymislavat rakennetaan ulos. Kaikille kävijöille järjestetään istumapaikat ja pöydät, joista näkee ja kuulee molempien lavojen esiintyjät. Käsienpesupisteitä sijoitetaan eri puolille aluetta.

– Teemme kaiken mahdollisen, jotta kävijät voivat saapua turvallisin mielin, Kirkkari-järjestäjä Aitoon VPK:n puheenjohtaja Erkki Hyöki sanoo.

Esiintymässä nähdään tänä vuonna muun muassa Sanni, Gasellit, Atomirotta, Gettomasa ja Black Devils & Ile Kallio. Juhlat huipentaa totuttuun tapaansa jo 24. kertaa Kirkkareilla esiintyvä Apulanta. Lippuja tapahtumaan myydään vain verkossa.

Aitoossa juhlittiin Kirkkareita jo Venäjän vallan aikaan ennen kuin sähköt saapuivat maahan. Edes sotavuodet eivät täysin katkaisseet vuodesta 1882 jatkunutta Kirkkariperinnettä, mutta tanssikiellon vuoksi silloin vietettiin vaatimattomampia juhlia. Palokunnan juhlat kasvoivat festareiksi, kun iskelmä ja rock alkoivat villitä kansaa.

Riehakkaiden juhlien turvaksi lähetettiin poliiseja Helsingistä saakka, ja juhlien satoa uutisoitiin lehdissä jo paljon ennen kuin Espoonlahdessa järjestettiin vuonna 1966 maan ensimmäiseksifestariksi mainittu Helsinki Folk Festival.