Helsingin kaupunki selvittää nastarenkaiden kieltoa

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Helsingin kaupunki on käynnistänyt selvitystyön, jossa määritellään periaatteet, joiden perusteella nastarenkaiden käyttöä voisi rajoittaa kaduilla uudella tieliikennelain mukaisella liikennemerkillä. Uusi tieliikennelaki astui voimaan kesäkuussa 2020. Talvirenkaita on käytettävä marraskuusta maaliskuuhun ainoastaan jos sää tai keli sitä edellyttää.

Toisin sanoen talvirenkaiden käyttö ei ole pakollista, mikäli tiet soveltuvat kesärenkailla ajettaviksi. Helsingin kaupungin tavoitteena on lisätä autoilijoiden kitkarenkaiden käyttöä. Rengastyyppi vaikuttaa myös ilmanlaatuun ja liikenteen aiheuttamaan meluun.

Helsingin kaupunki haluaa lisätä kitkarenkaiden käyttöä siten, että vuonna 2030 kitkarenkaiden osuus olisi Helsingissä 70 prosenttia. Mahdollinen nastarenkaiden käyttökielto koskisi vain läpiajoa, tonteille ajaminen olisi edelleen sallittua kieltomerkistä huolimatta. Kaupunkilaiset voivat vastata netissä näkemyksensä asiaan.