Sukeltaja ja hai ystävystyivät – tiikerihai kerjännyt rapsutuksia jo 20 vuotta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Haita tutkiva Jim Abernethy sai yllättävän ystävän itselleen suurikokoisesta tiikerihaista. Mies nimesi hain Emmaksi, ja he ovat olleet ystävyksiä jo noin 20 vuotta. Sukeltaja ja hai tapaavat päivittäin kun Emma uiskentelee miehen luo tämän sukelluksen aikana.

Jim Abernethy kertoi The Dodo -kanavan julkaisemalla videolla, että aluksi Emma ui hänen luokseen pelokkaana. Lopulta mies sai kuitenkin voitettua hain luottamuksen, mikä olikin välttämätöntä sen vuoksi, että Abernethy onnistui poistamaan kalastajien koukkuja, jotka olivat tarttuneet hain leukoihin kiinni.

Jim Abernethy alkoi rapsuttelemaan Emma-tiikerihain päätä aina kun se ui miehen lähelle. Lopulta hai alkoi lähestymään miestä joka päivä rapsutusten toivossa. Abernethyn mukaan on ollut uskomatonta nähdä miten suuri hai lähestyy häntä aina hellyydenosoitusten toivossa ja selvästi nauttii miehen seurasta.