Häät tulossa ja perhe riidoissa? Näillä vinkeillä selviät päivästä tyylillä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Etenkin hameväki haaveilee hääpäivästään jopa pikkutytöstä asti. Suuret juhlat kuitenkin tarkoittavat myös sitä, että saman katon alle kokoontuu iso joukko ihmisiä. Kaikki eivät välttämättä tule toimeen keskenään.

Häät ovat rakkauden juhla. Kaikki perheenjäsenet eivät kuitenkaan muista, että juhlissa on tarkoitus nauttia kahden toisiaan rakastavan ihmisen yhteisestä päätöksestä olla toistensa puolisoita loppuelämän ajan. Osa sukulaisista saattaa heittäytyä hankalaksi.

Joskus jopa hääparin vanhemmat tuottavat ongelmia. Kirjailija Tina B. Tessina kertoo parisuhdeteoksessaan Money, Sex and Kids: Stop Fighting about the Three Things That Can Ruin Your Marriage, että hankalat sukulaiset tulee käsitellä aikuismaisesti ja tyylikkäästi. Mikäli henkilö on tarpeeksi kypsä menemään naimisiin, on hän myös tarpeeksi kypsä asettamaan sukulaisilleen tarvittavat rajat hääpäivän onnistumiseksi.

Kiisteleville osapuolille voi antaa hääjuhlia varten ukaasin. Heille voi sanoa, että molemmat osapuolet ovat tervetulleita häävieraaksi ainoastaan sillä ehdolla, että he lupaavat käyttäytyä asiallisesti. Kenelläkään ei ole oikeutta pilata toisten juhlaa henkilökohtaisten ongelmiensa vuoksi.