Koulut alkavat! Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pienet koululaiset voivat olla kiireiselle ja aamu-uniselle työmatkalaiselle näkymättömiä. Siksi jokaisen tulisi muistaa ylimääräinen varovaisuus liikenteessä koulujen alkamisen aikana. Poliisi on kertonut valvovansa koulujen ympäristöjä tehostetusti.

‒Poliisin näkyvä valvonta rauhoittaa liikennettä ja lisää koululaisten turvallisuuden tunnetta. Valvonnan avulla pyritään ennaltaehkäisemään liikenneonnettomuuksia, toteaa poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta.

Poliisin valvonnan pääpaino on suojatiesääntöjen noudattamisessa. Valvontaa kohdistetaan myös kevyen liikenteen käyttäytymiseen, liikennevalojen noudattamiseen, turvalaitteiden käyttöön sekä tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin liikenteessä. Myös ajoneuvojen turvalliseen pysäyttämiseen tai pysäköintiin koululaisia kouluun tuotaessa tai sieltä haettaessa kiinnitetään huomiota. Nopeuksia tarkkaillaan erityisesti koulujen lähiteillä ja muissa taajamien riskipaikoissa.

‒Riittävän alhaisen nopeuden noudattaminen ja yleinen varovaisuus on nyt erityisesti tarpeen, kun pienet koululaiset ilmestyvät liikenteeseen, Onninen toteaa.