Onko sinut yllätetty seksin aikana? Yli 40 prosenttia suomalaisista on yllättänyt jonkun

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kesä on seksille otollista aikaa, kun rakastelua voi harjoittaa lähes jokaisessa niemessä ja notkelmassa auringon luoden lisähellyyttä erotiikkaan. Toisinaan jännitystä lisää kiinni jäämisen pelko, kun salainen puuhastelu suoritetaan julkisella paikalla.

Kaalimato-seksivälinevalmistajan mukaan yli 40 prosenttia suomalaisista on yllättänyt jonkun seksiä harrastamasta. Suurin osa yllätetyistä on ollut heille tuttuja henkilöitä. Joka viides on yllättänyt kaverinsa ja osa joskus omat vanhempansa. Kuusi prosenttia kyselyyn vastanneista kertoo yllättäneensä työkaverinsa seksiä harrastamassa.

– Useimmiten näitä yllättäviä tilanteita syntyy esimerkiksi risteilyillä, kesäfestareilla, mökkireissuilla tai firman bileissä. Aina ei oven lukitsemisesta tai peiton alle hautautumisesta ehditä hetken tuoksinassa kovin välittämään. Toisten yllättäminen tai yllätetyksi tuleminen ei ole kuitenkaan maailman loppu, vaikka tilanne vaivaannuttavalta voikin tuntua. Seksi on iloinen ja luonnollinen asia, eikä sitä tulisi ottaa liian vakavasti, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.