Suomalaiselle viskille huippumenestys kansainvälisessä kilpailussa

Lifestyle Lux Viihdeuutiset · Stara.fi

Isokyröläisen Kyrö Distilleryn single malt-ruisviski Kyrö Malt on saanut maailman arvostetuimmassa alkoholialan kilpailussa, International Wine and Spirit Competitionissa, 98 pistettä sadasta ja kultaisen mitalin. Maailman viskit -sarjassa kilpaili viime vuonna 154 eri viskiä. Kyrö Malt jää Kyrön tuotevalikoimaan pysyvästi. Aiemmat Kyrön viskijulkaisut ovat olleet erittäin rajoitettuja eriä.

Kyrö Malt oli tarkoitus julkaista jo toukokuussa, mutta COVID-19 epidemia ja Kyrön käsidesin tuotanto muuttivat suunnitelmat. Kotimaisesta rukiista valmistettu viski tulee myyntiin Kyrön saksalaiseen verkkokauppaan 15. elokuuta. Suomessa tuote tulee Alkon valikoimiin. New York Times nosti Kyrön Kyrö Malt-ruisviskin uutisiin tämän vuoden kesäkuussa ja odotukset tuotteelle ovat olleet korkealla.

Single malt -viskit valmistetaan yleensä ohrasta, mutta Kyrön viski on tislattu suomalaisesta täysjyvärukiista. Tislauksessa lainataan skottityyppistä pannutislausta ja tynnyrikypsytys on jenkkiviskeistä tutuissa kypsytystä amerikan valkotammitynnyrissä. Viskille pullon on muotoillut Mikko Laakkonen ja pakkaus on muutoin Anssi Kähärän suunnittelema.