Jimi Hendrixin kitara huutokaupattiin yli 200 000 dollarilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Edesmenneille muusikkolegendoille kuulunutta omaisuutta, erityisesti soittimia, huutokaupataan usein erittäin korkein hinnoin. Nyt yhdysvaltalaisessa huutokaupassa on myyty Jimi Hendrixille kuulunut kitara sievoisella summalla.

GWS Auctions asetti taannoin myyntiin Hendrixille 1960-luvulla kuuluneen japanilaisen sunburst-sähkökitaran. Sen myyntihinta kohosi Rolling Stone -lehden mukaan 216 000 dollariin, eli noin 183 500 euroon. Myyntihinta ylitti ennakkoarvion lähes nelinkertaisesti.

Hendrix alkoi soittamaan nyt myytyä kitaraa pian sen jälkeen, kun hän pääsi armeijasta vuonna 1962. Hän esiintyi Chtlin’ Circuit -keikkapaikassa Ike ja Tina Turnerin, Jackie Wilsonin ja Sam Cooken kaltaisten RnB-tähtien kanssa. Hendrix jätti soittimen ystävänsä haltuun New Yorkiin muuttaessaan myöhemmin Iso-Britanniaan, jossa muusikko perusti hänet supertähden asemaan nostaneen Jimi Hendrix Experience -yhtyeen.