Veneilijän hurja video: Saukko pakeni miekkavalasta viime tipassa veneeseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miekkavalaiden ruoaksi kelpaavat monet muut meressä uivat eläimet, myös söpöt saukot. Taannoin eräs veneilijä tuli ikuistakseeksi dramaattisen tilanteen Alaskan rannikon tuntumassa saukon paetessa nälkäistä valasta.

37-vuotias John Dornellas oli veneilemässä Halibut Coven laguunissa, kun hän huomasi vedessä vimmatusti uivan saukon. Eläimen kintereillä oli suurikokoinen miekkavalas. Veneilijän läsnäolo oli saukolle todellinen onni.

Saukko onnistui pelastautumaan veneeseen juuri ennen miekkavalaan ateriaakis joutumista. Se yritti palata veteen useita kertoja, mutta joutui aina palaamaan takaisin veneeseen miekkavalaan vaanittua edelleen lähettyvillä. Saukko pääsi lopulta jatkamaan turvallisesti matkaa valaan kyllästyttyä odotteluun ja uitua pois.