Tiesitkö? Boeing 747-400 -koneiden järjestelmät päivitetään yhä disketeillä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tietokoneiden diskettejä eivät ole vuosikausiin käyttäneet juuri muut kuin retroharrastajat. Yhdessä merkittävässä tarkoituksessa 3,5 tuuman levykkeet ovat kuitenkin edelleen käytössä.

Vuonna 1988 käyttöön otettujen Boeing 747-400 -matkustajakoneiden ohjaamoista löytyy edelleen diskettiasema. Tämä johtuu siitä, että lentokoneiden järjestelmän navigaatiotietokannat päivitetään edelleen levykkeiden avulla. Järjestelmä päivitetään 28 päivän välein.

Vanhan teknologian käyttö matkustajakoneissa kävi ilmi The Register -lehden tuoreessa reportaasissa, jossa Pen Test Partnersin tietoturva-asiantuntijat pääsivät vierailemaan käytöstä poistetussa British Airways -lentoyhtiön Boeingissa. Youtubessa julkaistiin myös video, jossa Pen Test Partners tarjoaa kierroksen matkustajakoneen harvemmin nähdyissä osissa.