Huoltoasema räjähti Venäjällä – maailmanlopun näky videolle

Ohhoh! · Tim Isokivi

Libanonin Beirutin räjähdyksestä ei ollut ehtinyt kulua viikkoakaan, kun Venäjällä jouduttiin todistamaan samankaltaista tilannetta. Volgogradissa tapahtunut onnettomuus ei kuitenkaan ollut onneksi yhtä tuhoisa.

Volgogradissa sijaitsevalla huoltoasemalla puhkesi 10. elokuuta nopeasti levinnyt tulipalo. Tulipalo aiheutti valtavan kokoisen räjähdyksen, jonka paineaalto tunnettiin tuhansien metrien päässä. Se ikuistui sittemmin viraalina levinneeksi videoksi.

Onnettomuudessa loukkaantui Independent-lehden mukaan ainakin 13 ihmistä. Osa heistä oli tulipaloa alun perin sammuttamaan saapuneita palokunnan edustajia. Palo onnistuttiin lopulta sammuttamaan yhteensä 70 palomiehen ja sammutustöitä varten kehitellyt robotin ansiosta.