Koronasäännöt brittien makuuhuoneisiin: ”Älkää suudelko seksin aikana”

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronavirus leviää ihmisestä toiseen erityisesti lähikontaktissa. Ei siis pitäisi olla yllätys, että tauti saattaa tarttua kumppaniin esimerkiksi seksin aikana. Tuoreiden turvallisuusohjeiden ansiosta intiimiä kanssakäymistä ei kuitenkaan tarvitse vältellä kokonaan, vaikka ne saattavatkin erota perinteisestä makuuhuonekäyttäytymisestä melkoisesti.

Nyt brittiläinen hyväntekeväisyysjärjestö Terrence Higgins Trust on julkistanut koronan leviämistä seksin kautta minimoimaan pyrkiviä ohjeita. Ne koskevat erityisesti tapauksia, joissa seksikumppani ei asu samassa taloudessa.

Terrence Higgins Trust kehottaa muun muassa käyttämään kasvosuojusta myös seksin aikana. Ohjeissa suositellaan seksikumppanien määrän vähentämistä, suutelemisen välttelemistä ja suosimaan asentoja, joissa osapuolet eivät ole kasvokkain. Seksiä harrastavia kehotetaan myös pesemään kätensä hyvin sekä ennen että jälkeen makuuhuonepuuhien.

Järjestön mukaan toimivin keino välttyä korontartunnalta seksin kautta on tietenkin vältellä seksiä kokonaan. Lääkäri Michael Brady kuitenkin tiedostaa seksin olevan tärkeä osa ihmisten elämää myös pandemian aikana, eikä sen vältteleminen kokonaan tule monille kuuloonkaan. Turvallisimmiksi seksin muodoiksi kuvaillaan masturbointia, internet- tai puhelinseksiä ja seksilelujen käyttämistä.