Dubaissa koirat tunnistavat koronavirusta – jopa 92 prosentin tarkkuus

Matkailu Terveys · Tim Isokivi

Maailmalla on otettu käyttöön erilaisia keinoja, joiden tarkoituksena on ehkäistä koronaviruksen leviäminen esimerkiksi lentomatkustajien keskuudessa. Dubai luottaa ensimmäisenä valtiona koirien hajuaistiin koronan tunnistamiseksi lentokentillä.

Poliisikoiria ja niiden kouluttajia on pestattu Duabin lentoasemille helpottamaan mahdollisten koronaviruksen kantajien tunnistamista. Koirilla haistatetaan mahdollisesti viruksen saaneiden matkustajien kainaloista otetuista näytteistä, eikä heidän tarvitse näin ollen olla eläinten kanssa suorassa kontaktissa. Koirien kerrotaan tunnistavan koronan kantajat jopa sekunneissa.

Dubain sisäministeriön mukaan koirien tarkkuus koronan kantajien tunnistamisessa on noin 92 prosenttia. Niiden tiedetään kykenevän tunnistaa lukuisia sairauksia, kuten malariaa, diabetestä ja jopa syöpää. Dubain lentokentät aloittivat 1. elokuuta käytännön, jossa kaikkien matkustajien täytyy tehdä koronavirustesti enintään 96 tuntia ennen matkaan lähtöä.