Erittäin harvinainen valkoinen miekkavalas kuvattiin – luonnossa alle 10 yksilöä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harvinainen valkoinen valas on onnistuttu ikuistamaan kuvaksi ja videoksi. Tl’uk-niminen miekkavalas näyttäytyi silminnäkijöiden hämmästykseksi Alaskan rannikon tuntumassa.

Kaksivuotias miekkavalaskoiras kuvattiin uimassa kahden täysikasvuisen yksilön kanssa 7. elokuuta Kuiu ja Kupreanof -saarten läheisyydessä. Huikeaa näkyä todistettiin Alaska Sea Adventures -yhtiön Northern Song -laivasta käsin.

Laivan perämiehenä toimiva Alaskan yliopiston opiskelija Stephanie Hayes kertoo lehdistötiedotteessa tutkijoiden tuntevan vain noin kahdeksan luonnossa elävää valkoista miekkavalasta. Valaiden epätyypillinen väritys johtuu leukismista, jossa eläimeltä puuttuu tumma pigmentti.

TI’uk in action last week off Alaska’s Cape Bendel! This rare white killer whale, whose name in Salish means moon, is charming us with his presence as he explores our pristine coves and waters! Thank you to @worldtravelstephanie for this video shot from our beloved Northern Song! #orca #whale #killerwhales #travelaska #wildlifephotography #wildlifevideos #travelgram #alaska #whalesofalaska #photooftheday📷 #natgeoyourshots #nationalgeographic #travelgram #livetravelchannel

Publiée par Alaska Sea Adventures sur Mercredi 12 août 2020

https://www.facebook.com/watch/?v=323273055485398&t=0