Lammasfarmari lisäsi ruokakaupan vauvanruokaan metallisiruja – yritti kiristää 1,8 miljoonaa euroa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lammaspaimenena työskentelevä mies on pidätetty järkytystä aiheuttaneen kiristyssuunnitelman vuoksi. Englannin Lincolnshiressä asuva Nigel Wright oli sijoittanut Tesco-ruokakauppaan metallisiruja sisältäneitä vauvanruokapurkkeja.

45-vuotiaan miehen tarkoituksena oli kiristää 1,4 miljoonaa puntaa, eli noin 1,8 miljoonaa euroa, ruokakauppaketjulta bitcoin-muodossa. Wright oli kirjoittanut Tescolle nimettömiä kirjeitä, joissa hän kertoi paljastavansa saastuneiden vauvanruokien sijaimet vain mikäli yhtiö maksaisi hänelle lunnaat. Mies kehotti lukijoita ajattelemaan uhreiksi joutuvien lasten verisiä suita ja väitti kuuluvansa maanviljelijöiden ryhmään, joka oli kyllästynyt maidosta yhtiöltä saamiinsa liian pieniin korvauksiin.

Kaksi äitiä oli ehtinyt jo ostaa Skotlannin Lockerbien Tescoon sijoitettuja vauvanruokapurkkeja. He ehtivät kuitenkin huomata metallisirut ajoissa. Wright jäi lopulta kiinni valvontakameran videon ansiosta.

Pidätetty lammasfarmari väitti myöhemmin tehneensä teon hänen perhettään uhkailleiden matkailijoiden pakottamana. Wrightiä tulee todennäköisesti odottamaan 8-17 vuoden vankeusrangaistus, uutisoi BBC.