Wheeler Dealersin tähti tuunasi jäätelöauton – huippunopeus 119 km/h

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen televisiotähti, keksijä ja autoasiantuntija Edd CHina tunnetaan erityisesti Wheeler Dealers -sarjasta. Nyt mies on noussut otsikoihin maailman nopeimman jäätelöauton ansiosta.

China alkoi muokkaamaan alun perin Mercedes Sprinter -dieselmoottorilla toiminutta jäätelöautoa vuonna 2018. Hän asensi siihen itserakentamansa sähkömoottorin joka on paitsi ympäristöystävällisempi, myös alkuperäistä moottoria tehokkaampi. China rikkoi luomuksellaan jäätelöautojen nopeusennätyksen ajamalla sillä 118,96 kilometrin tuntivauhtia Iso-Britannian Elvingtonin lentokentällä.

Edd Chinan tavoitteena on kehitellä valmis paketti, jolla miltei minkä tahansa jäätelöauton voi muuttaa sähkökäyttöiseksi. Miehellä on jo ennestään kuusi Guinnessin maailmanennätystä. Seuraavaksi hän suunnittelee rikkovansa maailman nopeimpien ostoskärryjen ennätyksen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.