Koronavirus jyllää nudistien suosikkikohteessa – jo 100 lomailijaa sairastunut

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ranskassa Välimeren rannalla sijaitsevassa naturistien suosimassa Cap d’Agden lomaparatiisissa on vakava koronavirusongelma. Yli sata alastomuutta suosivaa lomailijaa on sairastunut koronavirukseen virkistyskohteessa.

Ranskan terveysviranomaiset ovat ilmaisseet huolensa koronaviruksen puhkeamisessa nudistien keskuudessa. Uutistoimisto AFP:n mukaan osa nudistirannalla aikaansa viettäneistä on saanut tiedon sairaudesta vasta kotiin palattuaan. Alueelle on annettu varoitus viruksen leviämisestä, RTL Nieuws uutisoi.

Cap d’Agde on tarkoitettu alastomille lomailijoille. Naturistien aatteen ideana on nauttia elosta ilman rihman kiertämää ja he pitävät ilkosillaan kulkemista luonnollisena asiana. Suomessa on nudistirantoja muun muassa Porin Yyterisä ja Helsingin Pihlajasaaressa.