17-vuotias kaahasi Lohjalla 188 km/h satasen alueella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos suoritti viime viikonloppuna nopeusvalvontaa ja tulokset ovat karmivia. Valvonnassa todettiin seitsemän törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, kymmenen vakavaa piittaamattomuutta ja kaksi rattijuopumusta. Kaikki määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Nuoret edustivat törkeissä liikenneturvallisuuden vaarantamisissa. Esimerkiksi yksi 17-vuotias kuljettaja ajoi 188 km/h nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h Lohjalla 1-tiellä perjantaina 21. elokuuta kello 01:30. Toinen 17-vuotias ajoi vieläkin kovempaa, kun poliisi mittasi kuljettajan nopeudeksi 217 km/h nopeusrajoituksen ollessa 120 km/h samalla tiellä Vihdissä lauantaina 22. elokuuta kello 00:25.

– Poliisi on huolestunut vähäisen ajokokemuksen omaavien 17–18-vuotiaiden kuljettajien piittaamattomasta käyttäytymisestä liikenteessä. Vain ikä ja liikennekokemuksen karttuminen tekevät kuljettajasta kypsemmän suoriutumaan liikenteessä. Nuorten onnettomuusriski on moninkertainen sallituilla nopeuksilla ajettaessa, saati sitten huomattavalla ylinopeudella, komisario Ilkka Kantola toteaa.