Red Carpet -tunnustukset jaettiin elokuva-alan ammattilaisille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hyvinkäällä järjestettävä Red Carpet -festivaali jakoi torstaina 27. elokuuta jo neljättä kertaa tunnustuksia kotimaisen elokuvan tekijöille. Tänä vuonna palkittujen joukossa ovat muun muassa näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, ohjaaja Markku Pölönen ja dramaturgi Leena Kemppi. Tunnustukset jaetaan suomalaisen elokuvan tekijöille ja vaikuttajille, jotka kehittävät ja vievät eteenpäin kotimaista elokuva-alaa.

Tunnustuksien toisena tarkoituksena on nostaa esiin ja palkita henkilöitä sekä tahoja, jotka ovat jääneet ilman ansaitsemaansa huomiota. Tänä vuonna eri Red Carpet -tunnustuksia jaettiin seitsemän kappaletta: Juha Muje, Ilontuoja, Oma tie, Kameran takana, Elämäntyö, Kannustus ja Red Carpet 2020. Yksi tunnustuksien saajista oli Markku Pölönen, joka sai Oma tie -tunnustuksen pitkästä ohjaajan urastaan sekä oman tien kulkemisestaan.

– Tunnustus osuu kyllä tavallaan kohdalleen, sillä olenhan jo 40 vuotta tehnyt maaseudulle sijoittuvia nostalgisia elokuvia. Kaikki tunnustukset, jotka tulevat arvovaltaiselta raadilta kuten tässä tapauksessa kollegoilta ja alan ihmisiltä, lämmittävät sydäntä erityisesti, Markku Pölönen kertoi.

Tunnustukset jakaa vuosittain vaihtuva jury, joka koostuu kotimaisen elokuvakentän tekijöistä. Tunnustuksien lisäksi jury valitsee Hyvinkään Tähtiraitin tähtilaattojen saajat. Vuoden 2020 juryssa olivat näyttelijä Elina Knihtilä, näyttelijä ja käsikirjoittaja Pirjo Lonka, elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Jalmari Helander sekä elokuva- ja televisiotuottaja Marko Talli.

Tänä vuonna Juha Muje -tunnustuksen sai näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, Ilontuoja -tunnustuksen sai järjestäjä Klaus Klemola, Oma tie -tunnustuksen sai ohjaaja Markku Pölönen, Kameran takana -tunnustuksen sai roolittaja Minna Sorvoja, Elämäntyö-tunnustuksen sai dramaturgi Leena Kemppi, Kannustus-palkinnon sai näyttelijä Anna Paavilainen ja Red Carpet 2020 -tunnustuksen sai Artturi Mutanen.