Lapset pääsevät ilmaiseksi kalaan! Vapapäivä järjestetään syyskuussa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Retkeily ja kalastus ovat nousseet takaisin suomalaisten suosikkiharrastusten joukkoon. Ihmiset haluavat nauttia enemmän luonnosta ja sen antimista. Nyt lapset pääsevät kalastamaan ilmaiseksi arvokalakohteisiin lauantaina 5. syyskuuta järjestetyssä Vapapäivässä.

Metsähallitus avaa tapahtumaa varten 36 kalastuskohdetta eri puolilla Suomea. Ohjattuja kohteita on Salossa, Hämeenlinnassa, Ikaalisissa, Kivijärvellä, Mikkelissä, Lieksassa, Nurmeksessa, Kuhmossa, Rovaniemellä, Sievissä, Sodankylässä ja Vaalassa. Ohjaajat ottavat alaikäiset huoltajineen vastaan yksitellen ja opastavat heidät rauhalliseen paikkaan kalastamaan.

Vapapäivä alkaa ohjatuilla kohteilla kello 10. Muilla Vapapäivän kohteilla alaikäiset voivat kalastaa huoltajan kanssa koko päivän ilmaiseksi, kun ilmoittavat nimensä, huoltajan nimen ja kohteen sähköpostitse osoitteeseen vapapaiva@metsa.fi. Lisätietoa saa Eräluvat-sivustolta.