Poliisi vetoaa suomalaisiin: ”Ethän hylkää lemmikkiä kesän päätteeksi?”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa valitettavan moni ottaa lemmikin ainoastaan kesän ajaksi. Syysarjen koittaessa lemmikin hoito laiminlyödään ja eläin jätetään oman onnensa nojaan. Ainoastaan typerä raakalainen tekee näin.

– Ethän hylkää lemmikkiäsi kesän päätteeksi? Sellaista asiaa kuin ”kesäkissa” tai ”kesäkoira” ei ole – eläimeen tulee sitoutua sen koko eliniäksi. Suomessa hylätään kuitenkin vuosittain vähintään 20 000 kissaa ja tuhansia koiria, Suomen Poliisi kirjoittaa Facebookissa.

Poliisi vetoaa suomalaisiin, että mikäli he eivät pysty pitämään lemmikistään huolta, tulisi se ohjata löytöeläintaloon tai eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin. Kissat voivat vaatia jopa 20 vuoden sitoutumisen, joten niitä ei tule koskaan hankkia väliaikaiseksi iloksi tai hetken mielijohteesta.

Ethän hylkää lemmikkiäsi kesän päätteeksi? Sellaista asiaa kuin "kesäkissa" tai "kesäkoira" ei ole – eläimeen tulee…

Publiée par Suomen poliisi sur Jeudi 27 août 2020