K-pop -yhtye BTS rikkoi Youtuben ennätyksen – 101 miljoonaa katselukertaa 24 tunnissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

K-pop, eli eteläkorealainen popmusiikki, on noin vuosikymmenen sisällä noussut valtavaksi maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Nyt lajityypin suurimpiin nimiin lukeutuva BTS on rikkonut Youtuben ennätyksen.

BTS julkaisi 20. elokuuta tuoreen Dynamite-musiikkivideonsa. Yhtyeen ensimmäinen kokonaan englanninkielinen kappale keräsi 24 tunnin aikana 101,1 miljoonaa katselukertaa. Se tuli näin ollen rikkoneeksi Youtuben 24 ensimmäisen tunnin aikana eniten keränneen musiikkivideon ennätyksen.

Aikaisempi ennätys kuului toiselle kpop-yhtye Blackpinkille, jonka How You Like That -kappale keräsi 24 tunnissa 86,4 miljoonaa katselua. BTS saa kiittää ennätyksestään omistautuneiden faniensa masinoimaa kampanjaa. Sosiaalisessa mediassa nähtiin lukuisia k-pop -fanien viestejä, joissa kehotettiin katselemaan videota ahkerasti, jotta ennätysraja rikkoutuisi.