Turvallisen lomailun teesit – muista nämä 4 asiaa hotellivarauksissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Koronavirus on rajoittanut matkailua. Suomalaiset haluavat kuitenkin tehdä arjen irtiottoja, joten he reissaavat nyt kotimaassa. Hotelleissa voi yöpyä edelleen, mutta epidemia vaikuttaa osaltaan matkustamiseen.

Majoituspalveluja listaava Hotels.com-sivusto on listannut neljä ohjetta, joiden avulla voi parantaa lomailun turvallisuutta Suomessa. Hotellit ovat varautuneet pääosin hyvin koronaepidemian tuomiin vaatimuksiin. Matkustajien on oltava myös itse tarkkaavaisia.

Kiinnitä hotellivarausta tehdessäsi huomiota näihin asioihin:

1. Varaa aina vaihtoehto, jossa varausmaksu voidaan palauttaa – Tilanteen kehittyessä ja muuttuessa jatkuvasti, on mahdotonta ennustaa tulevaisuutta. Monet hotellit tarjoavat mahdollisuutta varata vaihtoehto, jossa maksu palautetaan. Se mahdollistaa varauksen peruuttamisen, mikäli matkalle sattuu esteitä.

2. Selvitä, miten hotelli huomioi koronavirustilanteen – Selvitä miten riittävistä etäisyyksistä, yleisestä siisteydestä ja hygieniasta pidetään huolta ennen kuin varaat huoneen. Varaudu siihen, että sisäänkirjautuminen ja ravintolapalvelut hotellissa saattavat muuttua tilanteesta riippuen.

3. Tarkista matkustussuositukset ennen varaamista – Kaikissa maissa, ja jopa maiden sisällä, on erilaisia tilanteita koronaviruksen suhteen. Siksi on tärkeää selvittää hallituksen antamat matkustussuositukset etukäteen, matkustit sitten ulkomaille tai kotimaassa.

4. Selvitä saatavilla olevat palvelut etukäteen – Matkustamisen jatkuttua hiljalleen, hotellit sopeuttavat tilojaan ja palveluitaan vallitsevaan tilanteeseen sopiviksi. Selvitä onko jokin tarvitsemasi hotellin palvelu katkolla, jotta saapuessasi vältyt epämieluisilta yllätyksiltä.

Lähde: Hotels.com