Ota retkietiketti haltuun ennen Lapin ruskaretkeä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat innostuneet eräilystä ja retkeilyistä. Kansallispuistot ovat osin kärsineet luontoharrastuksen yleistymisestä, koska kaikki eivät osaa retkietikettiä. Nyt Pallas-Yllätunturin kansallispuistoon jalkautuu oppaita tätä varten.

Tuhannet ihmiset suuntaavat Lappiin ruskaretkelle. Kansallispuistossa päivystää tästä viikosta lähtien Retkietiketti-rangerit, jotka opastavat retkeilijöitä vastuulliseen luonnossa liikkumiseen. Rangerit ovat Humanistisen ammattikorkeakoulun seikkailukasvatuksen opiskelijoita, Tunturi-Lapin osaamiskeskus Lappian luonto- ja eräopiskelijoita sekä Lapin koulutuskeskus Redun tunturiopasopiskelijoita.

Oppaat kulkevat vilkkaimmilla reiteillä ja heidät löytää todennäköisesti Kukastunturin huipulta tai Kesänkijärven laavulle johtavalta reitiltä. Rangerit ovat liikenteessä 2-3.9., 7.9., 11.9., 14.9. ja 17-18.9. Poikkeuksellinen vuosi on muutenkin saanut meidät lähtemään entistä enemmän luontoon, ja se on näkynyt myös kansallispuistoissa. Suurimmaksi osaksi kaikki on mennyt hyvin, mutta parantamisen varaa on luonnon ja kanssaretkeilijöiden huomioimisessa.

Tutustu retkietikettiin etukäteen tästä.