Tiesitkö? Ihmemies MacGyverin isoisä oli suomalainen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Fox-televisiokanava aloittaa alkuperäisen Ihmemies MacGyverin jaksojen esittämisen viikonloppuna. Sarja saavutti valtavan suosion 1980- ja 1990-luvuilla. Päähahmoa esitti Richard Dean Anderson.

– Richard Dean Anderson täytti tänä vuonna jo 70 vuotta. Suomalaiset muistavat näyttelijän paitsi roolistaan Ihmemiehenä, myös suomalaisista sukujuuristaan. Andersonin isoisän isä oli Pohjanmaalla Munsalassa vuonna 1860 syntynyt Johannes ”John” Anderson Skrifvars ja isoisän äiti samana vuonna Jepualla syntynyt Sofia Jakobsdotter Böös. Andersonilla on edelleen sukulaisia Suomessa, Fox tiedottaa.

Sarjassa nähdyt temput ovat suurelta osin suomalaistaustaisen John Koivulan käsialaa. Hän toimi televisiosarjan virallisena neuvonantajana ja asiantuntijana, kuinka MacGyver pelastettiin kiipelistä kerta toisensa jälkeen. Ihmemies turvautui aseen käyttöön ainoastaan kaksi kertaa pahiksia vastaan taistellessaan.